top of page
IMG_1776_edited.jpg

Biografija

Danijela Karić je rođena 1984. godine u Beogradu kao jedno od četvoro dece Dragomira i Hafe Karić, devojački Mulić. Danijela je odrastala sa braćom Sašom, Simonom i Jugoslavom.

Prve četiri godine je živela u rodnom gradu, a potom se sa porodicom preselila u Moskvu.

U ruskoj prestonici je počela da svira klavir. Uporedo s osnovnom i srednjom školom, pohađala je i muzičku školu, te se redovno takmičila i nastupala.

Posle srednje škole je diplomirala opštu psihologiju, iako ju je dečja mnogo više zanimala. Nešto kasnije je magistrirala sociologiju.

Danijela se sa 24 godine preselila u London, a od 2010. godine živi u Beogradu
 

Danijela je od ranog detinjstva do završetka studija svirala klavir i redovno nastupala. Prvi snimak njenog koncerta u Srbiji je 1999. godine objavila Diskografska kuća PGP RTS.

Od 1997. godine je sa sestrom od strica Danicom Danom Karić nastupala kao duo D’n’D. Snimile su tri albuma i na desetine spotova. Sarađivale su sa nekim od najpoznatijih imena tadašnje muzičke scene, ali su odlučile da s posvete drugim poslovima.

Danijela se na muzičku scenu vratila 2014. godine kada je objavila album „DKM“ na koji je publika odlično reagovala. Takođe je snimila i nekoliko spotova.

Usledila je nova pauza kada je muzika u pitanju, a 2019. godine je snimila duet sa Elenom Risteskom pod nazivom „Srca se pogreše“. Usledila su dva dueta sa Ivanom Mileusnićem „Voleti tebe“ i „Zauvek“.
 

bottom of page